N-VA Roeselare gaat in tegen belabberde communicatie van het stadsbestuur

Op 29 april 2013

Enkele weken geleden verschenen in het straatbeeld grote spandoeken in een aluminiumlijst.   Die zijn van het privé-parkeerbedrijf NV Parkeren en ze geven aan dat er 202 parkeerplaatsen zijn in de centrumparking, die 24/24 open is. 

Verschillende leden van de N-VA fronsten de wenkbrauwen omdat die borden niet volgens de reglementen geplaatst werden: ze zijn vooreerst vastgemaakt aan verkeerspalen, ze bevinden zich op openbaar domein , op het trottoir en ze hangen niet boven de normale lichaamshoogte.

  

Aangezien elke wijziging op het openbaar domein goedgekeurd moet worden door het schepencollege heeft de N-VA dit nader onderzocht, want zonder vergunning zou iedereen om het even wat kunnen promoten met spandoeken op de stoep.  Bij onze speurtocht naar een vergunning vond N-VA niets terug in de notulen van het College van burgemeester en schepenen. Er was dus geen vergunning!

N-VA Roeselare stelde op de gemeenteraadscommissie “Mobiliteit en Openbare werken” van dinsdag 26 maart 2013 de vraag of er een vergunning was, wie die had gegeven en wanneer dat was gebeurd. Het (weliswaar aarzelende) antwoord was dat er een vergunning was  voor de borden van privé-firma NV Parkeren en die ons bezorgd zou worden.

Een dag later ontvingen we niets. We stuurden een herinnering.  Ook op donderdag kwam er nog altijd geen antwoord.  We belden op.  De betrokken ambtenaar was in vergadering maar zou zeker terugbellen… Dat gebeurde niet.

Op vrijdag belden we nogmaals op om te informeren naar het beloofde bewijs van vergunning, dat blijkbaar heel moeilijk te vinden was… Maar de verantwoordelijke ambtenaar was dan voor enkele dagen met vakantie. Men zou het even nakijken.

Later, op diezelfde vrijdag van 29 maart 2013 kreeg N-VA-gemeenteraadslid Filiep Manhaeve een e-mail met de mededeling dat er geen vergunning voor die borden bestond maar dat die ook niet nodig was aangezien het gaat om een parkeerverwijssysteem.

N-VA gemeenteraadslid Filiep Manhaeve antwoordde direct dat dit geen parkeerverwijssysteem kon zijn en dat het politiereglement bovendien heel duidelijk stelt dat er wel een vergunning moet zijn. Het gemeenteraadslid gaf daarom ook een melding door aan de politie met de vraag om dit nader te onderzoeken.

Op 9 april 2013 kreeg N-VA gemeenteraadslid Filiep Manhaeve evenwel een tweede e-mailbericht met de melding dat het schepencollege op vrijdag 29 maart 2013 (sic!) een kosteloze vergunning had toegekend voor het plaatsen van die borden.

Met andere woorden: op dezelfde dag dat de stedelijke administratie (in naam van het college van burgemeester en schepenen) laat weten dat er geen vergunning nodig is, beslist het schepencollege aan het parkeerbedrijf een vergunning te geven. Bizar!

Had men op de vergadering van de gemeenteraadscommissie van 26 maart 2013 onmiddellijk gezegd dat het stadsbestuur vergeten was een vergunning uit te reiken, en dat men dit recht zou zetten, dan had N-VA dit aanvaard. Fouten gebeuren. Maar waarom al die verkeerde info en dat gekonkel? Dat wekt natuurlijk achterdocht. N-VA wil dat er correct gehandeld wordt.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is