Voorzitter N-VA Roeselare is scherp voor Ledegemse burgemeester!

Op 1 december 2016

Maandagavond 28 november 2016 was er in De Schakel in Beitem een infoavond i.v.m. de vestiging van een nieuw tuinbouwbedrijf op een terrein van 15 hectare, op de hoek van de Veldstraat en de Kortewagenstraat in Beitem.

Foute boel!

Arne Beyens (bestuurslid N-VA Roeselare) en Bart Delaere (voorzitter N-VA Roeselare) waren als Beitemnaars  aanwezig. Ook enkele afgevaardigden en Griet Coppé, schepen van mobiliteit in Roeselare, waren er. Wat onmiddellijk opviel was de aanwezigheid van de burgemeester van Ledegem, Bart Dochy (CD&V). Het is logisch dat een burgemeester wil weten wat er in zijn gemeente gebeurt...  Maar dat hij als moderator ging fungeren was niet zijn taak en hij nam bovendien onmiddellijk een duidelijk standpunt in. Hij kwam dus niet luisteren naar de inwoners - hoofdzakelijk Beitemnaars, die dus ook de ongemakken, gevaren en lasten die het bedrijf veroorzaakt, zullen moeten ervaren. Dit werd hem trouwens niet in dank afgenomen en zijn aanwezigheid werd beschouwd als een manier om zijn eigen visie op te dringen aan de Beitemse bevolking.

Toen  de milieuadviseur van het bedrijf botweg antwoordde  “Ja, het bedrijf zal er komen!” was het hek van de dam. Na wat verwijten was de voorkeur van CD&V’er Dochy bijzonder duidelijk. En er was blijkbaar vooraf al méér “geregeld” dan hij liet uitschijnen…

Toen Bart Delaere de vraag stelde of de gemeente Ledegem al aanpassingen gevraagd had in dit dossier was het antwoord: “Neen,  enkel over het niveau van de aarde”.  Aan Bart Delaere werd die maandagmorgen nochtans wat anders verteld op het gemeentehuis in Ledegem. Hij is er dus van overtuigd dat de bouwaanvraag  (die nog niet werd ingediend maar een dezer dagen volgt) al meer besproken werd dan burgemeester Dochy liet uitschijnen. Over  zowel de milieuvergunning als de bouwvergunning moet in Ledegem beslist worden.

Negatief advies

Natuurlijk zal N-VA Roeselare dit probleem op de Roeselaarse gemeenteraad ter sprake brengen en de verzuchtingen en gefundeerde zorg van de Beitemse bevolking verdedigen. We zullen niet enkel  een negatief advies  geven maar ,indien  nodig, stappen ondernemen.  De meerderheid van CD&V, sp.a en Groen beseft blijkbaar niet dat Beitem ook een deel van Roeselare uitmaakt.  Zij moet de Beitemnaars op alle vlakken te steunen en verdedigen, en hen niet de procedurekosten laten dragen.

N-VA Roeselare kijkt uit naar de reactie van de Roeselaarse meerderheid van CD&V, sp.a en Groen. Zal de Roeselaarse CD&V een tegenwicht willen bieden in dit dossier? Of worden we in Beitem opnieuw in de wind gezet zoals met het dossier van de kippenkwekerij. Ook toen moesten we niet rekenen op steun vanuit het Roeselaarse stadhuis.  Wordt vervolgd…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is