Sportoase: vuurwerk boven veiligheid?

Op 1 oktober 2018

Inwoners, scholen en sportclubs hebben heel wat klachten over Sportoase. Het complex is slechts enkele weken open, maar er komen al heel wat technische defecten en incidenten omtrent veiligheid boven water. Daarom stelde Justine Pillaert (gemeenteraadslid) een vraag om uitleg op de gemeenteraad van 17 september.

“Sportoase is nu een goede drie weken open. Ik ben er ook al meerdere keren in het water gedoken en heb me zelfs aan de wildwaterbanen gewaagd. Jammer genoeg was de duoglijbaan gesloten, ook het golfslagbad was defect en ik moet ook toegeven dat de kleedkamers en toiletten erg vuil waren. Een klacht die veel burgers met mij delen.” Schepen Nathalie Muylle geeft aan dat op een stuurgroep beslist werd dat er bij Sportoase extra medewerkers worden aangenomen om de hygiëne te garanderen en dat er een redder wordt ingezet om aan te geven wanneer zwemmers mogen vertrekken in de glijbanen zolang de lichtjes die de wachttijd aangeven daar defect zijn. 

De technische defecten en de hygiëne zijn echter niet de enige problemen die burgers en bezoekers opmerkten. Sportclubs zijn ontevreden over de regelingen en tarieven en scholen krijgen met vreemde situaties te maken. Kinderen uit het eerste leerjaar moeten bijvoorbeeld in een baan in het midden zwemmen. Bovendien is de parking nog niet af. Omwonenden hebben klachten over de omleiding. Die omleiding zou volgens schepen Griet Coppé niet meer nodig zijn na 28 september. Het stadsbestuur geeft toe dat de werken op de parking vertraging hebben opgelopen.

Toch wilde de stad het zwembad eind augustus openen. De N-VA vraagt zich af of hier vuurwerk boven veiligheid gekozen werd? Na een week kwam Sportoase site Schiervelde namelijk in het nieuws met een brand in de sauna en er zijn al ongelukken gebeurd in het subtropisch gedeelte.

Aangezien het zwembad een publiek-private samenwerking is, kan de stad niet meteen alles zelf aanpassen en komt er een stuurgroep met Sportoase aan te pas. Toch moet de stad, die een grote som investeert in het nieuwe zwembad, de mogelijkheid hebben om de veiligheid voor haar inwoners en bezoekers te garanderen.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is