Slecht verlichte zebrapaden aan de H. Spilleboutdreef blijven nog altijd gevaarlijk.

Op 27 december 2016

Schepen van openbare werken en mobiliteit Griet Coppé (CD&V) liet andere lampen steken in enkele armaturen aan oversteekplaatsen van de Spilleboutdreef en de “kleine ring”. Maar ze was wel verwonderd dat N-VA gemeenteraadslid Trees Coffyn op de gemeenteraadszitting van 20 december 2016 opnieuw vroeg naar betere verlichting bij gevaarlijke oversteekplaatsen aan het C.C. De Spil en aan de H. Hartkerk. In plaats van de zaak zelf te onderzoeken, schoof Coppé het probleem gewoon terug naar Trees Coffyn : “Het voorstel is dat u zelf afspraak maakt met de diensten en samen op pad te gaan, zij zullen tonen wat er gebeurd is. En dan kan er gekeken worden waar er nog aanpassingen kunnen?"

Tijdens de gemeenteraad van januari 2014 bracht Trees Coffyn dit probleem al een eerste keer ter sprake, door hierover een toegevoegd punt op de gemeenteraad te agenderen. Zij had het toen expliciet over de gevaarlijke situatie aan De Spil en de H. Hartkerk. De CD&V-sp.a-groen-meerderheid maakte een amendement op het voorstel van Trees Coffyn, waardoor ze alle gevaarlijke oversteekplaatsen aan de ring zou onderzoeken en deze zebrapaden van voldoende verlichting zou voorzien op eenzelfde manier als het zebrapad in de Meensesteenweg ter hoogte van AZ Delta.  Het voorstel van N-VA werd dus overgenomen en uitgebreid, waarna nagenoeg de voltallige gemeenteraad het goedkeurde.

Inderdaad, een tijdje later werd een heldere lamp (ledlamp) in de bestaande armatuur gestopt.

Maar het stadsbestuur was hiermee te snel tevreden.  Die nieuwe led-lamp bleek bijlange niet voldoende efficiënt om het probleem op te lossen.

In februari 2015 liet KW in een artikel optekenen dat een vader de onveilige oversteekplaatsen aankaartte nadat zijn dochter aan de H. Hartkerk op het zebrapad aangereden werd door een bestuurder die de jonge dame in de duisternis niet had opgemerkt.  Het was net datzelfde slecht verlichte zebrapad dat in 2014 de aanleiding vormde voor het toegevoegd punt van Trees Coffyn.

Het N-VA gemeenteraadslid moet spijtig genoeg vaststellen dat nu bijna drie jaar later hier nog niet echt een verbetering te bespeuren valt, ondanks de beloften.

Daarom stelde Trees Coffyn een vraag met de stand van zaken op de gemeenteraad van december 2016.

Maar Coppé viel uit de lucht (soms lijkt ze zich hier wel in te specialiseren) en antwoordde vreemd genoeg dat Trees Coffyn maar een afspraak moest maken met Dipod.  Het lijkt wel alsof sommigen de openbare wegen enkel kennen om ermee op de foto te komen tijdens de persmomenten. Maar zelf veel rondrijden of oversteken doen ze blijkbaar niet, anders zouden ze wel weten waar de knelpunten zich bevinden.  Wij verwachten dat een schepen toch minstens haar eigen beloften in daden omzet en zelf haar verantwoordelijkheid opneemt.

 

Trees Coffyn

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is