Rumbeke mooier maken, en leefbaarder !

Op 2 juli 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit

In ons Huis-aan-Huis blad, dat jullie deze week wellicht ontvingen, halen we onder meer aan dat we het centrum van Rumbeke wat willen aanpassen. We schrijven: “Kern Rumbeke aanpakken: zone naar beleving en actie met polyvalent karakter.  Zone tussen de kerk en het gemeentehuis: aangepaste straatinfrastructuur.” Het verkeer en de noden in Rumbeke werden recent uitgebreid geanalyseerd door Mobiel21/Vectris. Hierbij waren ook participatiemomenten voorzien voor de Rumbekenaar.

 

Een van de betere ideeën die we hoorden was om het dynamische, familiale én onafhankelijke karakter van Rumbeke te versterken. Ook werd voorgesteld om de zone die nu zeker met de kerstmarkt erg populair is, doorheen het jaar veel actiever te gebruiken om mensen samen te brengen, om verschillende activiteiten te organiseren, om meer en gevarieerdere horeca te voorzien en ook animatie via optredens of straatfestiviteiten. Het lokale verenigingsleven, de scholen en jeugdbewegingen kunnen er maar wel bij varen.

 

Dit kan het sociale gebeuren in Rumbeke versterken en de mensen nog meer samenbrengen. Het kan met kleine ingrepen zoals het gelijk brengen van het wegniveau met de omliggende zones, dit uniform aan te leggen en de mogelijkheid voorzien om bij activiteiten deze zone af te sluiten (en tijdelijk de parkeerplaatsen te schrappen). Afhankelijk van wat de toekomst van onze mooie Rumbeekse Sint-Petrus en Pauluskerk wordt, kan ook deze samen met de huidige bibliotheek in het Oud Gemeentehuis perfect geïntegreerd worden.

 

Er zijn ingrepen waar we achter staan om het verkeer in Rumbeke wat bij te sturen. Door de omtrekkende beweging via Zeger Malfaitstraat/Guido Gezellelaan én via Maria’s-Lindestraat/Kaasterstraat zal het centrumverkeer ook beperkter worden, veiliger en aangenamer. Een beperkte zone 30 zorgt voor een veilige en leefbare situatie.

Samen met ons gemeenteraadslid Lieve Lombaert werken we er aan om Rumbeke nog meer te laten schitteren!

 

Iemand zin in een feestje?

Laat je mening zeker horen in de reacties? Sta je hier achter? Vind je het een goed idee?

Of mail ons op roeselare [at] n-va.be

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is