Politici en ondernemers fietsen voor ‘Meer sport op de werkvloer’

Op 6 juni 2017

Op zaterdag 3 juni 2017 verzamelden Personal trainer en coach Rik Termote en Federaal Volksvertegenwoordiger Brecht Vermeulen (N-VA) meer dan 50 mensen om 48 kilometer te fietsen in en rond Roeselare.  Ze willen hierbij aandacht geven aan “Meer Sport op de Werkvloer”.  Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) behoorde tot de deelnemers, alsook heel wat ondernemers en verantwoordelijken in kleine en grote ondernemingen.  “Sommige deelnemers zijn echte fietsliefhebbers, maar anderen doen maar sporadisch aan sport. Toch brengen we ze allemaal samen. Het werd een namiddag waarbij politici en ondernemers op een ongedwongen manier hebben genetwerkt, met een focus op een gezonde geest in een gezond lichaam.” verduidelijkt Brecht Vermeulen.

Ondernemers werken hard, kennen veel stress en kloppen veel uren. Fysieke inspanning is één van de beste manieren om het overvolle hoofd rust te geven.  Maar het gaat niet enkel over de ondernemer of de leidinggevende als individu.  Het kan inspirerend zijn voor de ganse groep. Samen sporten geeft een dynamische boost.  En dus kan het nuttig worden voor de prestaties van de werknemers in een onderneming.

Sommige bedrijven beschikken al over een fitness ruimte voor hun werknemers.  Die wordt in veel gevallen ondermaats gebruikt omdat stimulansen ontbreken. Groepsactiviteiten in en rond het bedrijf zorgt voor meer begeestering.  Ook coaching zorgt voor een bijkomende boost.  De overheid zou ook stimulansen kunnen aanbieden. Brecht Vermeulen en PTC Rik Termote denken dat “Sport op de werkvloer" in Roeselare een of meerdere pilootprojecten kan opleveren. “Want het is algemeen geweten: wat slaagt in Roeselare, slaagt overal,” zegt PTC Rik Termote.  “Het is mooi dat Bart De Wever 6 jaar geleden nog 60 kilo meer woog en nu een marathon loopt, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen dergelijke uitzonderlijke toeren doet. Wel dat we allen meer sportief actief gaan worden”.

De fietstocht startte om 13.30 uur ten huize van Brecht Vermeulen. De tocht ging langs tal van pittoreske plaatsen.  Daarnaast werd ook bij enkele lokale bedrijven langs de route gestopt voor een korte pauze. Naast het sportieve luik werd het ook een netwerk-moment van mensen die op ongedwongen wijze andere mensen (ondernemers, leidinggevenden, werknemers en politici) wilden leren kennen. 

Met vriendelijke groeten,

Brecht Vermeulen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is