Pestmaatregel Jules Lagaelaan deels opgeheven.

Op 20 december 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit, stadscentrum

Tijdens de digitale gemeenteraad van maandag 20 december vroeg ons gemeenteraadslid Siska Rommel toelichting in verband met de aanpassingen aan de Jules Lagaelaan.
Siska Rommel: "Recent vernamen we met genoegen dat de knip in de Jules Lagaelaan (deels) zal verdwijnen. De N-VA is nooit voorstander geweest van deze knip aan het busstation die reeds in 2013 werd ingevoerd. Het opheffen van deze pestmaatregel stond in 2018 in ons verkiezingsprogramma.
Collega Frederik Declercq stelde hierover meerdere keren vragen, zowel mondeling tijdens de gemeenteraad als schriftelijk. De ANPR-camera daar bracht in 1 jaar tijd meer dan 1,5 miljoen euro GAS-boetes op. Een absoluut record qua inkomsten maar een dieptepunt qua beleid."
Uittredend schepen van mobiliteit Griet Coppé gaf als antwoord dat dit komt in afstemming op het herinrichten van de Ardooisesteenweg als 1-richtings-fiets-straat.
Als N-VA zijn we blij met het opheffen van deze maatregel, “beter laat dan nooit” en “voortschrijdend inzicht” maar dan wel rijkelijk laat….
Zo sluit schepen Coppé af met een positieve noot om haar periode als schepen af te ronden. Onze fractie hoopt alvast dat de nieuwe schepen van mobiliteit nog vele ondoordachte mobiliteitsmaatregelen terugschroeft.
De idee om van de Ardooisesteenweg een 1-richtings-fietsstraat te maken is daar alvast één van !
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is