Open brief Wielermuseum

Op 29 augustus 2016

Geachte heer Burgemeester,

Geachte heer schepen,

 

Ik las dat jullie op zoek zijn naar een nieuwe naam voor het Wielermuseum.

Ik begrijp volkomen dat, als we als Stad Roeselare enorm veel geld steken in dit museumproject,  er ook gekozen moet worden voor een naam die klinkt en die alleen al daarom bezoekers van heinde en verre aantrekt.

Wat ik vooral bijzonder jammer vind, is dat Stad Roeselare enkele jaren geleden een wielericoon - trouwens inwoner van onze stad, met name Freddy Maertens - liet vertrekken naar het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

Freddy Maertens woont in Roeselare en zijn palmares is indrukwekkend en buitengewoon. Een inwoner met een dergelijke bekendheid zullen we hoogstwaarschijnlijk nooit meer kennen in onze stad!

Een erelijstje:

Wereldkampioen in 1976 en in 1981.

  • Groene trui in de Ronde van Frankrijk in 1976, in 1978 en in 1981.
  • 15 ritzeges in de Ronde van Frankrijk.
  • Winnaar van de Ronde van Spanje 1977.
  • 13 overwinningen in de Ronde van Spanje.
  • Winnaar van 9 klassiekers.
  • 102 ritzeges in verschillende rondes.

En ga zo maar voort…

Het is dan ook onbegrijpelijk dat een van de grootste renners aller tijden, die in Roeselare woont, niet betrokken wordt bij dat nieuwe project van 3 miljoen euro. 

Als we het nieuwe “wielermuseum” op de kaart willen zetten, lijkt het ons meer dan logisch dat Freddy Maertens betrokken wordt en dat zijn naam verbonden wordt aan het nieuwe project. Bij de opening, maar ook continu, zal dat een enorme publiciteit betekenen voor de Stad Roeselare over het hele land en zelfs in het buitenland.

Ik vraag jullie dus om eens goed na te denken over dit voorstel.  Stad Roeselare mag best rekening houden met topsporters die uitzonderlijke prestaties neergezet hebben en in onze stad wonen of er geboren zijn. Dit geldt niet enkel voor Freddy Maertens maar ook voor Frederik Deburghgraeve. Mocht Stad Roeselare ooit een nieuw zwembad bouwen…

Met  vriendelijke groeten,

Namens het bestuur van N-VA Roeselare

Bart Delaere, voorzitter

 

Medeondertekend door:

Chris Deneir, ondervoorzitter

Martin Vanhoutte, secretaris

Brecht Vermeulen, fractieleider

Daniel Vanden Berghe, gemeenteraadslid - gewezen voorzitter Sportraad

Siska Rommel,  gemeenteraadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is