Nieuwe verkaveling Koning Leopold III-Laan – Beversesteenweg.

Op 14 december 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Tussen de spoorweg, de Koning Leopold III laan en de Beversesteenweg bevindt zich een voormalige site van Belgacom.  Er worden al vele jaren plannen gemaakt om die met woningen te bebouwen. De verkavelaar diende recent een aanvraag tot verkaveling in.

 

Op die verkaveling komen in een eerste fase 25 rijwoningen later in een tweede fase komen er nog eens 4 appartementsgebouwen in een groene parkzone. 

 

De nieuwe verkaveling zal enkel toegankelijk zijn via de Beversesteenweg.  Uitrijden kan enkel via de Koning Leopold III-laan.  In de verkaveling geldt dus eenrichtingsverkeer. Omdat de middenberm van de Koning Leopold III laan dichtgemaakt werd, is het verkeer van de verkaveling verplicht om altijd rechts af te slaan naar het rond punt van de Mandellaan/Beversesteenweg. 

 

N-VA Roeselare juicht de nieuwe verkaveling toe, maar vreest toch voor parkeer- en mobiliteitsproblemen. 

 

De rijweg zal maar 3,5 meter breed zijn, en er zijn veel minder openbare parkeerstroken dan er woningen zullen komen.   Het stadsbestuur verstopt zich als een struisvogel met het hoofd in het zand, als ze denkt dat iedereen die daar “in het stadscentrum” gaat wonen zich eerder met de fiets en het openbaar vervoer dan met de wagen zal verplaatsen.  Men blijft blind voor het feit dat dit voor sommige mensen onmogelijk of hoogst onpraktisch is.

 

Belangrijkste pijnpunt zit hem echter in de toekomstige evolutie van de Mandellaan als kleine ring van Roeselare.  Nu al is het dikwijls aanschuiven op de Mandellaan en aan dat rond punt met de Beversesteenweg.   Als al het verkeer van die verkaveling ook telkens omgeleid wordt naar dat kruispunt, zal het probleem alleen verergeren.  Zowel op de commissievergadering openbare werken als op de gemeenteraad vroeg N-VA-gemeenteraadslid Frederik Declercq om het rond punt van de Beversesteenweg en de Koning Leopold III-laan onder de loep te nemen. "Is die rotonde niet te klein voor het vele verkeer?", vroeg hij zich af.

 

Schepen Coppé (CD&V) zag zoals gewoonlijk geen problemen.  Er is volgens haar nu geen probleem en het zal ook geen probleem worden als daar straks een 50-tal nieuwe woongelegenheden bij komen.   “Après moi, le déluge”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is