N-VA wil lokaal en provinciaal meer inzetten op water beschermende maatregelen

Op 9 oktober 2018

N-VA brengt bedrijfsbezoek aan Alkern VOR Beton in Roeselare

West-Vlaanderen / Roeselare / Moorslede

De N-VA-kandidaten voor het provinciedistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt hebben samen met lijsttrekker voor N-VA Moorslede, Filiep Terryn en lijsttrekker voor N-VA Roeselare, Bart Delaere een bedrijfsbezoek gebracht aan Alkern VOR Beton in Roeselare. Dit bedrijf is marktleider in België op vlak van betonproducten. Met dit bezoek van N-VA wil de partij nog meer inzetten op een lokaal en provinciaal beleid waarbij er nog meer waterdoorlatende maatregelen rond bouwprojecten genomen worden.

Lijsttrekker Filiep Terryn (N-VA Moorslede): “Wateroverlast is een thema dat in vele gemeenten actueel is. Vaak wordt als oorzaak gewezen op decennialange bouwwoede en de totale verharding van de bouwomgeving, waardoor het hemelwater geen kans krijgt om op natuurlijke wijze in te sijpelen in de ondergrond. Het wordt heel snel en massaal afgevoerd met overlast tot gevolg.

Daarom dat we als gemeenten hiermee best rekening houden en pleiten voor het maximaal gebruik van waterdoorlatende verhardingen, zeker op parkings, opritten en op bedrijventerreinen. Ook een gedegen beleid rond ruimen en onderhoud van grachten en beken met oeverversterking is een maatregel die we als gemeente kunnen nemen. De grotere en structurele maatregelen overstijgen uiteraard de gemeentegrenzen.

Er moet een intense samenwerking komen tussen gemeenten boven de stroom en onder de stroom. In het bijzonder voor Moorslede is dit het aandachtsgebied van de Heulebeekvallei. De provincie speelt in dit alles ook een prominente rol en levert mooi werk. Een goed en intens contact met deze overheid is dus zeer belangrijk.”

Lijstrekker Bart Delaere (N-VA Roeselare): “Met dit bedrijfsbezoek van N-VA wil de partij nog meer inzetten op een lokaal en provinciaal beleid waarbij er nog meer waterdoorlatende maatregelen rond bouwprojecten genomen worden. Alkern VOR Beton is de nummer 1 van betonproducten in België. Zij maken rioleringsbuizen, bouwblokken, oeverversterking, straatstenen, enz. Deze toepassingen worden gebruikt om waterdoorlatende parkings aan te leggen (betonstop), riettegels die dijken versterken (overstromingen), dit alles BENOR gekeurd.”

Lijsttrekker voor de provincie, Kristof Pillaert (provinciedistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt) sluit af:

“Voor het waterbeleid in de provincie richten wij ons op 3 speerpunten. Wij zijn grote voorstander om nog sneller en meer bufferbekkens in de provincie te realiseren. Daarnaast willen we in de bestaande provinciedomeinen optimaal inzetten op waterdoorlaatbare ondergronden. En als laatste willen we dat de POM een sensibiliseringscampagne opzet om de bedrijven warm te maken hiervoor.”

 

Noot voor de redactie:

 

Auteur:  Filiep Terryn, lijsttrekker voor N-VA Moorslede
e-mail: filiep.terryn [at] n-va.be
GSM: 0498/884422

Bart Delaere, lijsttrekker voor N-VA Roeselare

e-mail: bart.delaere [at] n-va.be

GSM: 0475/555203
 

Kristof Pillaert, lijsttrekker voor N-VA provincie Kortrijk-Roeselare-Tielt
e-mail: kristof.pillaert [at] n-va.be
GSM: 0478/331581

 

Contact:                 Zie auteurs boven

 

Ben Glorieux, fractiemedewerker N-VA West-Vlaanderen

e-mail: ben.glorieux [at] n-va.be
GSM: 0472/601310

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is