N-VA uit bezwaren i.v.m. straatnaamwijziging Dammestraat

Op 3 oktober 2016

In september 2016 zou de gemeenteraad definitief beslissen over de straatnaamwijziging van de Dammestraat. Nu de spoorwegovergang er afgesloten is, werd de Dammestraat opgesplitst in 2 aparte straten waarbij je enkel via een omweg van een aantal kilometer van het ene gedeelte naar het andere deel kan komen. Dat zorgt voor verwarring bij hulpdiensten en mensen die er op bezoek moeten komen.

Dit punt kwam al eerder op de agenda voor een principiële beslissing. Zoals gebruikelijk volgde een openbaar onderzoek waarbij de bewoners een bezwaarschrift konden indienen.

Gemeenteraadslid Siska Rommel had de 5 ingediende bezwaren bestudeerd die het schepencollege als “ongegrond” had bestempeld.

Zij vond dat de bezwaarschriften inhoudelijk goed en waardevol waren, en zij stelde een amendement op om enkel het westelijke gedeelte van de Dammestraat (aan de Rotsestraat en Ten Hove) een nieuwe straatnaam toe te kennen. Zo kon het oostelijke gedeelte gewoon Dammestraat blijven. Dat leunde ook meer aan bij de andere straatnamen van de Van Maerlantwijk.

Er zijn ook veel meer woningen in het oostelijke dan in het westelijk gedeelte. Bijgevolg zou het behoud van de naam voor het oostelijke gedeelte zowel voor de bewoners als voor de stad een kostenbesparend effect hebben, want het stadsbestuur keert een vergoeding uit bij een straatnaamwijziging.

Schepen Bart Wenes vond dat het niet paste dat slechts één deel van de straat een andere naam zou krijgen. Als de ene kant veranderde van naam, dan moest ook de andere kant veranderen. Via een merkwaardige redenering vond hij trouwens dat het feit dat er maar 5 bezwaarschriften waren, inhield dat alle andere inwoners geen problemen hadden met de nieuwe naam (en bijhorende nieuwe nummering). De meerderheid stemde het amendement van de Siska Rommel weg.

Volgens N-VA Roeselare zou het nog beter zijn om de spoorwegovergang gewoon opnieuw te openen. Zo vermindert het fileleed aan de Brugsesteenweg en Beversesteenweg en is het omrijden over verschillende kilometers voor de Beverenaar meteen opgelost!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is