N-VA steunt vraag i.v.m. behoud leefbaarheid Beitem.

Op 26 december 2016

Het stadsbestuur zal nauwlettend het dossier van het Ledegemse mastodont-serrebedrijf opvolgen en de belangen van de Roeselaarse inwoners beschermen. Dat heeft schepen Nathalie Muylle geantwoord aan gemeenteraadslid Frederik Declercq (N-VA) tijdens de gemeenteraad van 20 december 2016.

Op 28 november 2016 organiseerde de firma Vermeulen een infomoment voor de Beitemnaars om zijn plannen toe te lichten i.v.m. de oprichting van een mastodont-serrebedrijf op de hoek van de Veldstraat en de Kortewagenstraat - grondgebied Ledegem  op de grens met Roeselare. Het gaat over een serrecomplex van ongeveer 8 hectare waarbij gronden opgehoogd moeten worden. De lusten zouden voor Ledegem zijn, de lasten voor de Roeselaars-Beitemse bewoners. Moderator van dienst was Ledegems burgemeester Bart Dochy… die het project verdedigde en de milieuadviseur van het bedrijf verklaarde dat dit er zeker zou komen …

De Roeselaarse schepen Coppé was ook aanwezig en zij zag er toen niet veel graten in.

Maar toen de Roeselaarse bewoners hun vele bezorgdheden uitspraken op vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid, waterhuishouding, esthetiek,… en de Beitemse bestuursleden van N-VA Roeselare (lokaal voorzitter Bart Delaere en OCMW-raadslid Arne Beyens ) al snel die bezorgdheden deelden, werd CD&V Roeselare al voorzichtiger. De algemene leefbaarheid en het behoud van woonkwaliteit werden in vraag gesteld. Bij een eerder dossier over stankhinder bij een uitbreidende kippenkwekerij in Moorslede, op de grens van Beitem, was het stadsbestuur ook al minder pro-actief opgetreden.

Op de afgelopen gemeenteraad vroeg N-VA-gemeenteraadslid Frederik Declercq, zoals aangekondigd,

-          of er sinds de infovergadering nog contacten waren geweest? Zo ja, met welk resultaat?

-          of vanuit het Roeselaarse stadsbestuur de Beitemse bezorgdheden worden gedeeld?

-          of er vanuit het beleid acties zullen worden ondernomen om die bezorgdheden te bekrachtigen?

-          of er vanuit het beleid acties zullen worden ondernomen in het kader van het behoud van de leefbaarheid in Beitem n.a.v. de eventuele komst van het bedrijf?

De bevoegde schepen Muylle antwoordde dat het stadsbestuur de bezorgdheden heeft genoteerd. Het stadsbestuur zal de problematiek bespreken op het eerstvolgende overlegmoment dat gehouden wordt op 6 januari 2017.

N-VA Roeselare hoopt alvast op meer daadkracht dan bij de uitbreiding van de kippenkwekerij. Vanuit de oppositie zal N-VA dit dossier nauwkeurig opvolgen en zich beraden over eventuele acties bij een onaanvaardbare uitkomst van het overleg.

 

Frederik Declercq

N-VA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is