N-VA Roeselare wil meer veiligheid!

Op 21 november 2017

N-VA Roeselare wil meer veiligheid!

In Roeselare zijn er de laatste tijd een aantal gewelddadige incidenten gebeurd. Daarom pleit N-VA Roeselare voor het invoeren van een cameraschild. Wij willen bovendien dat er een ‘lik-op-stukbeleid’ wordt gevoerd, dat  er “meer blauw op straat” te zien is en dat onze stad netter wordt.

Er was de oproep om een aanrander in Roeselare op te sporen via het televisieprogramma ‘Faroek’. Voorts werden er niet één maar wel drie kinderen aangevallen door een groepje jongeren. Een dertienjarige jongen werd geslagen en moest met een hersenschudding in het ziekenhuis worden opgenomen. De twee andere kinderen konden wegfietsen. Aan de spiraalbrug hokken er voortdurend hangjongeren en die horen daar niet thuis. Op 17 oktober 2017 werd op het “Oud Kerkhof” een oudere heer lastig gevallen door een bende jongeren. Hij was er het graf van zijn overleden vrouw aan het poetsen naar aanleiding van Allerzielen. Op zaterdag 22 oktober 2017 hebben mannen drie klanten van café Melrose in de stationsbuurt aangevallen.

N-VA Roeselare wil al langer een andere aanpak i.v.m. veiligheid. Wij pleiten sinds 2012 voor het plaatsen van méér camera’s en zelfs het invoeren van een cameraschild. Op invalswegen worden dan ANPR-camera’s met nummerplaatherkenning geplaatst. Het is bewezen dat door het invoeren van een dergelijk schild de criminaliteit in een stad daalt. Voorts pleiten we ervoor om  ’s nachts de stedelijke begraafplaatsen te sluiten. We willen zo vlug mogelijk een ‘lik-op-stukbeleid’. Wie iets verkeerd doet, moet onmiddellijk gestraft worden. Graag ook “meer blauw op straat” en het aantal stadswachten moet bovendien uitgebreid worden. Er moet ook voor gezorgd worden dat we een nette stad creëren, op alle plaatsen. Dat bevordert de sociale controle en maakt Roeselare veiliger.

N-VA Roeselare wil ten slotte dat alle betrokken partijen samenwerken: lokale en federale politie, parket, stedelijke diensten, OCMW, bovenlokale inspectiediensten en hulpverlening. Pas dan wordt Roeselare een veilige thuishaven.

Lieve Lombaert

N-VA-gemeenteraadslid en politieraadslid

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is