N-VA Roeselare: “Nieuw bestuur verdient sterke oppositie, en die zal van ons komen.”

Op 24 oktober 2018

De nieuwe meerderheid in Roeselare is gevormd, en de N-VA zal daar geen deel van uitmaken. “We hebben zowel tijdens de campagne als na de verkiezingsdag onze beleidsdoelstellingen en ideeën duidelijk naar voor geschoven en onze samenwerking aangeboden, maar CD&V kiest uiteindelijk voor andere partners. Dat is hun goed recht. De N-VA zal nu de komende bestuursperiode als grootste oppositiepartij in de gemeenteraad het beleid constructief maar kritisch opvolgen en haar accenten blijven leggen. Want de uitdagingen die burgemeester Declercq aangeeft te willen aanpakken, zijn in grote mate door zijn eigen beleid van de voorbije zes jaar ontstaan: mobiliteit, onveiligheid, leegstand, financiën”, aldus lijsttrekker Bart Delaere.   

De burgemeester wil van Roeselare een ‘toonaangevende’ centrumstad maken. “Dat waren we inderdaad ooit”, zegt Bart Delaere, “maar onder decennialang CD&V-bestuur zijn we dat elan kwijt. Dan klinken die woorden wel heel vreemd uit de mond van het zoveelste CD&V-bestuur.”

De problemen rond mobiliteit, parkeren en leegstand moeten zo snel mogelijk worden aangepakt. “Daar zullen we over waken. Onze lokale ondernemers, die Roeselare ooit zo groot hebben gemaakt, verdienen de best mogelijke ondersteuning. En veiligheid is en blijft een van de voornaamste verantwoordelijkheden van het stadsbestuur. Kortom: dit nieuwe bestuur verdient een sterke oppositie, en die zal van ons komen”, besluit Delaere.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is