N-VA Roeselare gaat met drie topkandidaten naar lokale verkiezingen

Op 12 december 2023
N-VA Roeselare lokale topkandidaten oktober 2024

Dieter Carron, Siska Rommel en Brecht Vermeulen worden de drie topkandidaten van N-VA Roeselare voor de lokale verkiezingen van 13 oktober 2024. Zo voert Dieter Carron uit Beveren de lijst aan en krijgt hij Siska Rommel als running mate op de tweede plaats. Brecht Vermeulen, gewezen Kamerlid en de fractieleider in de gemeenteraad wordt op zijn beurt lijstduwer voor de N-VA.  “Het is dringend tijd om het in Roeselare op politiek vlak over een andere boeg te gooien.  In plaats van één kopman gaan we daarom voor drie sterke mensen die stuk voor stuk beschikken over een flinke dosis politieke ervaring. Zij zullen er alles aan doen om samen met een stevige ploeg het tij te keren in onze stad. Onze drie toppers zijn trouwens ook kandidaat voor de N-VA bij de parlementsverkiezingen van 9 juni 2024”, stelt Filip Van Vyve, de voorzitter van N-VA Roeselare.. 

Lijsttrekker voor N-VA Roeselare wordt vastgoedmakelaar en syndicus Dieter Carron (36 jaar). De inwoner van Beveren zetelt sinds 2019 in de gemeenteraad en is lid van de Raad van Bestuur van Motena. Hij voetbalde jarenlang bij Dosko Beveren en is er nu bestuurslid. Daarnaast is hij lid van Rotary RSL en secretaris bij de Ommegangvrienden die jaarlijks de wielerwedstrijd met Kermis in Beveren organiseren. “Veiligheid, gezonde financiën en betere mobiliteit worden voor onze partij dé thema’s bij de gemeenteraadsverkiezingen. We zullen er alles aan doen met de N-VA om in het bestuur te komen en om zo een gele stempel te drukken op Roeselare”, stelt Dieter Carron. 

Op de tweede plaats staat Siska Rommel (50 jaar). Ze werkt als hoofdverpleegkundige op de revalidatie-afdeling van AZ Delta en is sinds de verkiezingen van 2012 in de gemeenteraad van Roeselare. Velen kennen Siska Rommel ook uit de Roeselare koorwereld waar ze meer dan 40 jaar actief is als sopraan. Ze lis sinds 2012 bestuurder bij CC DE Spil en lid van de algemene vergadering van vzw Het portaal (Arhus).

Vlaamse vuur in Roeselare blijven aanwakkeren

Lijstduwer voor N-VA Roeselare wordt Brecht Vermeulen (54 jaar). De consultant en vastgoedmakelaar deed al mee aan vier verkiezingscampagnes, was vijf jaar parlementslid in de Kamer en 11 jaar fractieleider in de gemeenteraad van Roeselare. Brecht Vermeulen is zo ongetwijfeld de meeste bekende N-VA-er in Roeselare.  Vermeulen: “Om succes te blijven boeken, moet een partij zichzelf vernieuwen, verbreden en verjongen. Er moeten dus ook nieuwe en andere mensen zichtbaar kunnen worden en later de fakkel overnemen. Daarom zet ik mijn ervaring en kennis in om de groep vooruit te duwen. Als lijstduwer wil ik de N-VA een zo goed mogelijk resultaat laten neerzetten, meehelpen om eindelijk deel te nemen aan het bestuur van de stad en continuïteit te geven aan onze politieke lijn. Voor zij die er aan twijfelden, ik zet zeker geen stap achteruit, maar help om de groep vooruit te stuwen. Ik blijf het Vlaamse vuur in Roeselare aanwakkeren, met goesting en ambitie.  Omdat het meer dan nodig”. 

Drietal ook kandidaat bij parlementsverkiezingen

Carron, Rommel en Vermeulen zijn alle drie ook bij de parlementsverkiezingen van 9 juni 2024 kandidaat voor de N-VA. Zo staat Dieter Carron op de zesde plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement. Siska Rommel prijkt op de veertiende opvolgersplaats voor het Vlaams Parlement. Brecht Vermeulen wordt naast Marc Descheemaecker, de gewezen CEO van De Lijn medelijstduwer voor de Kamer. “Dat zij alle drie een prominente plaats krijgen bij de parlementsverkiezingen is een hele eer voor N-VA Roeselare. Onze afdelng is bijzonder gemotiveerd om er keihard tegenaan te gaan in het belang van de welvaart van elke Roeselarenaar en elke Vlaming”, besluit Filip Van Vyve. 

Contact:

Filip Van Vyve, voorzitter N-VA Roeselare: 0473 97 63 99 – filip.vanvyve [at] gmail.com 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is