Moermanparking: Stad Roeselare de regie wat kwijt?

Op 30 maart 2021

De N-VA  is hoogste verbaasd bij de beslissing van de gemeenteraad om de (tijdelijke) Moermanparking aan te kopen voor 2 miljoen euro, terwijl de meerderheid nog geen idee heeft wat ze ermee gaat doen. “Iets aankopen zonder weten wat de bestemming wordt, en dat niemand van de meerderheid zich daarover vragen stelt, is ontgoochelend.  Het stadsbestuur bezondigt zich daarmee aan een vorm van speculatie en bewijst dat de stad blijkbaar geld teveel heeft. Dan kan men evengoed de hoge belastingen verlagen,” zegt Brecht Vermeulen.

Het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap bood de parking in de herfst van 2020 voor 3 miljoen te koop aan bij verschillende ontwikkelaars. Het schepencollege besliste op 7 december 2020 om de eigendom van het  GO! aan te kopen. Een landmeter schatte de waarde op meer dan 3,2 miljoen euro. Brecht Vermeulen : “Op die manier lijkt 2 miljoen wel een koopje, behalve als je niet weet wat er mee moet gebeuren en er ook niets mee doet.”

Wil men daar meer stadsgroen creëren ? Waarom verkocht het stadsbestuur dan de onbebouwde stadseigendom in de Klokkeput of waarom kocht men dan niet de Villa Campagne aan de Veldstraat, die voor “slechts” 1,45 miljoen te koop was. 

Wil men noodzakelijke gebouwen creëren ? Waarom verkoopt men dan de site “De Vriendschap” aan de Onze Lieve Vrouwemarkt, samen met de curatoren van Damman-Croes, en bouwt men die noodzakelijke gebouwen niet daar ? 

Voor N-VA moet de stad de regisseur van de ruimtelijke ordening zijn, niet de regisseur en acteur terzelfdertijd.

Sedert 2005 waren er al gesprekken lopende om op die eigendom (85% van het Gemeenschapsonderwijs en 15% van de stad Roeselare) een bouwproject te laten komen. Tussen beide partijen werd in september 2009 een gebruiksovereenkomst afgesloten voor de uitbating van een tijdelijke centrumparking. Die kwam er ook na de sloop van het vervallen schoolgebouw van het Go! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap in 2010. Die was nodig door de werken aan het nieuwe station en aan de stationsomgeving. In 2017 werd het huurcontract nog verlengd, maar dat was in augustus 2019 ten einde gekomen.

 

Brecht Vermeulen         

Gemeenteraadslid en fractievoorzitter N-VA Roeselare

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is