Inschrijven voor zapper-kampen: “Moeilijker dan een ticket boeken voor Tomorrowland”!

Op 27 maart 2023

Twee maanden grote vakantie overbruggen is voor elk gezin een uitdaging. Zomerkampen zijn een handige oplossing, maar de kosten hiervoor wegen door op het budget, zeker met meerdere kinderen in het gezin.
Stad Roeselare zorgt voor een aanvullend aanbod van zomerkampen, die een goede verhouding prijs/kwaliteit bieden en vaak een stuk goedkoper zijn dan de kampen van andere aanbieders. Hierdoor is er jaarlijks een rush op de zomerkampen van Zapper en zorgt het inschrijvingsmoment voor veel stress bij de ouders.
Het systeem werd vorig jaar aangepast, maar nog steeds verloopt de procedure zeer moeilijk en zijn veel ouders en jonge kinderen ontgoocheld omdat ze niet kunnen inschrijven voor het gewenste kamp of niet met hun vrienden op kamp kunnen gaan.
Naast, in de eerste plaats, het voorzien van extra betaalbare plaatsen voor de vakantiekampen, is er ook nog veel verbetering mogelijk in de manier van toewijzen en de organisatie van de inschrijvingen.
Op de gemeenteraad van de 27 maart stelde ons raadslid Dieter Carron de vraag of er nog extra plaatsen aan het aanbod kunnen toegevoegd worden.
Er zijn ook enkele voorstellen tot het verbeteren van de inschrijving, zoals het inschrijven in rondes, zodat de eerste mensen op de site niet alle kampen innemen. Het op voorhand al kunnen koppelen van vriendjes, zodat er meer zekerheid is om samen op kamp te kunnen gaan, het uitbreiden van de website met de kampen van de lokale sportclubs en verenigingen, …

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is