Iedereen Mobiel !

Op 3 juli 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit

IEDEREEN mobiel! TEGEN het stoepbeleid van het stadsbestuur.

 

In het voorwoord van onze Roeselaarse N-VA-voorzitter Chris Deneirin in ons recente Huis-aan-Huis-blad nemen we duidelijk afstand van het STOEPBELEID waar het stadsbestuur een hevige verdediger van is. Maar voor ons moet IEDEREEN mobiel kunnen zijn.

 

Chris Deneir:

“De veranderende mobiliteit vandaag daagt ons uit. We moeten ons aanpassen en proactief oplossingen vinden om voor iedereen een veilige plek in het verkeer te garanderen. In Roeselare is er nog werk aan de winkel. Onze stedelijke overheid investeert actief in (weliswaar nogal dure) mobiliteitsplannen en ook in aanpassingen aan de infrastructuur. Maar volgens ons is dat jammer genoeg met een ‘enge’ visie op hoe we ons moeten verplaatsen.

 

Het stadsbestuur gaat uit van het “Stoepprincipe”. Dat dwingt ons om ons te voet of met de fiets te verplaatsen. Daar zijn we écht niet tegen en we willen verplaatsingen op die manier zelfs actief stimuleren. Toch vinden we dat te beperkend. Elke vorm van mobiliteit moet op een uitgebalanceerde manier kunnen verlopen. Maar het huidige stadsbestuur staat vijandig tegenover het autoverkeer in onze Rodenbachstad.  N-VA Roeselare kiest resoluut vóór de beste oplossingen, niet tegen om het even wat, en zeker niet om zomaar tegen te zijn. Uiteindelijk zijn wij allemaal wel eens te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of met de wagen onderweg.”

 

De feiten bevestigen onze visie. De wagen, met 33777 exemplaren in onze stad, is het belangrijkste vervoersmiddel voor de Roeselaarse gezinnen (94% bezit minimaal 1 wagen). Ook het gebruik ervan voor het belangrijke woon-werk- en werk-schoolverkeer is dominant voor 79% van de inwoners. Zie de tabel hierbij die toch het verschil in belang van de diverse middelen overzichtelijk voorstelt. Voor alle duidelijkheid: mensen gebruiken soms verschillende vervoersmiddelen, bijvoorbeeld de wagen op regendagen of als er boodschappen gedaan moeten worden maar ze gaan bij mooi weer ook wel eens met de fiets naar het werk.

 

Daarom onze stelling dat verkeersoplossingen ervoor moeten zorgen dat IEDEREEN MOBIEL kan zijn, in alle omstandigheden. Oudere mensen of jonge gezinnen hebben een eigen mobiliteitscultuur. De infrastructuur moet hierop aangepast zijn en het komt er dus niet op aan om de wagen weg te pesten. Het is dus geen zaak om de parkeermogelijkheden te verminderen of om bepaalde stadszones zo verkeercomplex te maken dat mensen kilometers moeten omrijden om op hun bestemming te geraken.

 

Met intelligente oplossingen en een aanpak met een open visie in verband met het belangrijkste vervoersmiddel in deze stad kan het voor iedereen beter worden.

 

Laat je mening zeker horen! Sta je achter onze kijk op mobiliteit?? Geef je het mobiliteitsbeleid van Roeselare ook een onvoldoende?  Mail ons op roeselare [at] n-va.be

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is