Ideologische eisen stadsbestuur botsen met economische werkelijkheid bouwsector.

Op 20 december 2015

Op de gemeenteraad van oktober kwam N-VA fractieleider Brecht Vermeulen tussen op het voorstel van de meerderheid om een samenwerkingsovereenkomst met de projectontwikkelaars te tekenen voor de gronden aan de Roobaardstraat, Gitsestraat en Honzebroekstraat.

Brecht Vermeulen is van oordeel dat de huidige bestuursploeg dit dossier volledig verkeerd aanpakt. Zo stelt hij onder meer vast ,dat de grootste projectontwikkelaar afhaakt en dat er een groot onevenwicht is bij de verdeling van kosten tussen overheid en private actoren. Daarnaast heeft de fractieleider vragen bij de bijkomende verkeersstromen die deze 1000 woningen met zich mee zullen brengen, vragen waar de meerderheid het antwoord schuldig op moest blijven. Ook het feit dat dit masterplan van 1000 woningen er kwam zonder participatiemogelijkheden van burgers is een democratisch struikelblok voor N-VA Roeselare.

Dit project maakt duidelijk dat de huidige coalitieploeg botst op haar eigen ideologische limieten. Zo vermeldt de ambitienota dat er de nodige aandacht zal zijn voor openbaar vervoer, terwijl er hiervoor geen budget voorzien is. Daarnaast verplicht men de projectontwikkelaars om 10% sociale woningen te voorzien, zonder dat het duidelijk is hoe dit praktisch zal verlopen. Tot slot zien we dat de ambitieuze plannen voor verplicht groen ondertussen flink afgekalfd zijn.

N-VA Roeselare betreurt deze gang van zaken en hoopt dat het stadsbestuur toch nog met een uitgewerkt plan komt voor de taken die zij zelf zal moeten opnemen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is