Hoe staat het met de plannen in en rond De Spil / het Spillebad?

Op 21 november 2022

Op de gemeenteraad van maandag 21 november 2022 polste gemeenteraadslid Siska Rommel naar een stand van zaken over de plannen rond De Spil en het Spillebad.

Daarvoor werd er een RUP (Ruimtelijk Uitvoerings Plan) gemaakt, maar dit RUP behelst een groot gebied nl.  vanaf het rondpunt aan het Spillebad tot aan de gebouwen van de brandweer. Het voorontwerp van het RUP De Spil liet lang op zich wachten doordat er in dit gebied ook meerdere scholen betrokken zijn ( bvb. Vabi en het Klein Seminarie) en omdat het stadsbestuur alle mogelijkheden wilde bestuderen.

In elk geval wordt de site rond De Spil en het STAP een ‘kunstensite” waar ook wooneenheden en kantoorgebouwen kunnen komen.

Voor de cultuurliefhebber en zeker voor jongeren met kunsttalent is dit in elk geval goed nieuws: een site waar zowel beeldende kunst (SASK ) als muzikaal, dans en/of toneeltalent zich volop kan ontplooien in gebouwen die aangepast zijn aan de nieuwe behoeften van de 21e eeuw.

Momenteel is het nog niet duidelijk wat er met het Spillebad zal gebeuren. Vermoedelijk volgt de beslissing pas na de volgende verkiezingen.

Wordt vervolgd dus! Als cultuurliefhebber kijk ik er in elk geval naar uit!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is