Het nieuw aangelegd jaagpad langs de River Terminal in Roeselare is slecht aangelegd.

Op 26 juni 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Het nieuw aangelegde fietspad naast de River Terminal is al enkele maanden in gebruik en toch is het niet mogelijk om er te passeren bij regenval zonder natte voeten en dit zowel voor fietsers als voor wandelaars.

Op de River Terminal is er bij hevige regenval geen plasje te bespeuren. Echter het fietspad dat ernaast is aangelegd staat onder water bij hevige regenval en dit over een lengte van 250 meter van de ongeveer 400 meter nieuw aangelegd fietspad.

Enkele maanden geleden zijn er aanpassingen gebeurd, zoals het aanleggen van een gootje. Tevens werd langs beide kanten van het fietspad de aarde enkele centimeters uitgegraven wat dan weer resulteert in een beekje vol modder langs beide zijden. Deze aanpassingen hebben niets uitgehaald.

Op de gemeenteraad van 26 juni 2023 heb ik gevraagd hoe de stad dit zou oplossen. Daarbij heb ik een voorstel gedaan om het gootje aan te sluiten op de riolen of op een wadi.

Het gootje is inderdaad niet goed aangelegd en moet door de Vlaamse waterweg NV in orde gebracht worden. De stad is in onderhandeling om te zorgen dat deze strook van het jaagpad in orde te brengen. Wanneer dit in orde zal zijn is zeer de vraag. Het is een echt spijtige zaak dat de River Terminal perfect is aangelegd maar dat het jaagpad van slechte kwaliteit is.

Ik zal dit zeker verder opvolgen zodat dit stuk jaagpad volledig in orde zal zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is