Geen interesse meer van stadsbestuur voor veiligheid schoolomgevingen

Op 24 september 2019, over deze onderwerpen: N-VA wil veilig fietsverkeer langs de invalswegen van Roeselare

Schepen Griet Coppé vindt het niet nodig om van veiligheid rond de scholen een voortdurende bezorgdheid te maken. Ze plant alvast geen investering meer op dat vlak tot het einde van huidig schooljaar 2019-2020.

 

 

Toch is de toestand rond de toegangspoort voor vele scholen in Roeselare voor véél verbetering dwingend.

Nochtans kan die betreurenswaardige toestand via subsidies van de Vlaamse Gemeenschap voor het veiliger maken van maximaal tien schoolsites vermeden worden. Voor elke euro die door het Roeselaarse stadsbestuur wordt geïnvesteerd, past de Vlaamse Gemeenschap een euro bij (Besluit van 29 maart 2019). Concreet betekent dit een subsidie tot maximaal 25.000 euro per school - dat kan dus oplopen tot 250.000 euro per jaar!

Omdat de stad voor 2019 nog geen dossier heeft ingediend, stelde gemeenteraadslid Dieter Carron (N-VA) de vraag of er alsnog plannen waren om dat te doen. Het antwoord van schepen Coppé was negatief!

 

Veel ouders maken dagelijks de chaos mee aan de schoolpoort en willen daarom niet dat hun kinderen met de fiets naar school rijden. Maar omdat ze hun kinderen met de wagen brengen, vergroten ze het probleem.

 

Kleine ingrepen zoals fietssuggestiestroken, rijbaankussens, anti-parkeerpalen, thermoplastische wegmarkeringen, een gevleugeld zebrapad, … kunnen nochtans snel een concreet en bovendien veiliger verschil maken. Bovendien: gesubsidieerd.

 

Jammer dat het stadsbestuur alweer een open kans laat liggen om de veiligheid voor onze schoolkinderen te verbeteren. Wat nog erger is : het probleem wordt zonder meer genegeerd…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is