Fietsstraat Ventweg-Zuid

Op 29 november 2021, over deze onderwerpen: Beveren, Mobiliteit

Het stuk Ventweg-Zuid tussen de Heirweg en de Beversesteenweg werd recent afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Voor de mensen van de kapelhoek en de heirweg  was dit met de wagen de kortste en eenvoudigste route om naar de E403 te rijden, zonder dat ze hierbij door de schoolomgeving en het dorpscentrum moeten rijden. Plaatsen waar we het verkeer zo graag mogelijk willen vermijden.

Dieter Carron: “Is het nodig om op deze locatie nog extra fietsstraten te voorzien? Er zijn al mooie fietspaden in het Krommebeekpark. Waarom zou een fietser via de afgesloten Ventweg-Zuid, langs de drukke rijksweg rijden, als je voor hetzelfde traject tussen het groen en de schaapjes kan fietsen door het Krommebeekpark?

In het stuk tussen de Wagenbrugstraat en de Onledegoedstraat ontbreekt nog een groot stuk fietspaden. De mensen die uit het Krommebeekpark gefietst komen, dienen dus terug naar de Ventweg waar wel nog  gemotoriseerd verkeer is.  Om een echte meerwaarde voor extra veilige fietswegen te bieden, dan krijgen de fietspaden beter een verlengstuk en sluit men beter het stuk af van de Wagenbrugstraat tot de Onledegoedstraat.

Dit kan eveneens een oplossing bieden tegen het sluipverkeer dat vanuit het industrieterrein Wijnendale komt. Daarboven kan dit ook het probleem met de lichten aan het kruispunt Onledegoedstraat-Rijksweg, oplossen”

De schepen liet weten dat er momenteel inderdaad veel fietsmogelijkheden zijn en dat het afgesloten stuk Ventweg-Zuid in de toekomst nog kan onthard worden.
Ons gemeenteraadslid Dieter Carron vroeg dan ook om hier niet te overhaast te werk te gaan en de situatie eerst goed op te volgen en indien gewenst nog te corrigeren, alvorens te ontharden.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is