Brecht Vermeulen confronteert schepenen met hun foute uitleg zodat agendapunt tijdens de zitting geschorst moet worden !

Op 12 september 2022

Ongelofelijk maar waar. Toen de uitleg van de schepenen haaks stond op de mondelinge toelichtingen, moest men noodgedwongen het agendapunt schorsen om de algemeen directeur tijdens de zitting naar de behandelende ambtenaren thuis te laten bellen, en te vragen hoe de vork nu aan de steel zit. Bij de herneming van het punt – een tijdje later - bleek dat zowel de schepenen als de ambtenaar op de commissie en op de gemeenteraad mondeling verkeerde informatie hadden verstrekt.
Brecht Vermeulen : “Als ze zulke verkeerde zaken zeiden, kenden ze hun dossiers blijkbaar niet echt goed. Het gaat nochtans over een project van 38 appartementen waarvoor de oorspronkelijke aanvraag in 2018 nog op verschillende bezwaarschriften was gestuit.”
N-VA fractieleider Brecht Vermeulen vroeg op de gemeenteraad van september 2022 aan de bevoegde schepen vroeg waarom een nieuw aan te leggen fietspad bij een project van vijf ‘urban villa’s’ (samen 38 appartementen) in de Valleistraat privaat terrein zouden blijven, maar wel publiek toegankelijk zouden worden. Wie zou dan de kosten dragen voor herstel bij schade en wie zou aansprakelijk worden gesteld bij eventuele ongevallen door slecht onderhoud?
In hun antwoord lieten de schepenen weten dat dit nieuw aan te leggen fietspad wel degelijk naar het openbaar domein zou worden overgedragen. Brecht Vermeulen las toen de uitleg door uit een van de stukken van het dossier : “Aan de zuidgrenzen van het terrein wordt een privaat fietspad aangelegd die de Neerstraat en de Valleistraat met elkaar verbinden. Het fietspad ligt op het privaat domein en blijft privaat eigendom en wordt onderhouden door het project. Het fietspad krijgt een publiek karakter wnt de bouwheer laat het publiek gebruik toe. Het fietspad is vrij toegankelijk (…)”. Ook in de gids voor de gemeenteraad stond letterlijk dat de bedding van deze fietsverbinding privaat terrein zou blijven.
De schepenen keken ongerust in hun papieren, overlegden, vroegen uitleg aan de algemeen directeur, en beslisten om de bevoegde ambtenaren op te bellen … die de zienswijze van Brecht Vermeulen ten slotte als de juiste beschouwden. Er was duidelijk eventjes paniek op de schepenbanken.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is