Bart Delaere zegt de politiek vaarwel

Op 30 november 2018

Eind 2017 kwam N-VA Roeselare met het verrassende nieuws dat ondernemer Bart Delaere lijsttrekker zou worden bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ondertussen zijn de verkiezingen achter de rug en is de nieuwe meerderheid in Roeselare gevormd. Daar zal N-VA geen deel van uitmaken. In de komende bestuursperiode zal N-VA als grootste oppositiepartij in de gemeenteraad het beleid constructief maar kritisch opvolgen en haar accenten blijven leggen. Die sterke oppositie zal evenwel zonder Bart Delaere moeten gebeuren. Hij zegt de politiek vaarwel.

Bart Delaere, 41 jaar jong en bedrijfsleider, heeft ervoor gekozen om tijdens de volgende legislatuur niet te zetelen in de gemeenteraad en ook geen enkele mandaat op te nemen voor N-VA Roeselare. Deze keuze is er gekomen nadat er zich voor hem nieuwe kansen op professioneel vlak aandienden. Als rasechte ondernemer koos hij ervoor om die kansen met beide handen te grijpen. Omdat een zinvolle combinatie van een nog veeleisender beroepsleven met dagdagelijkse inzet voor de lokale partijpolitiek en ruimte voor het gezin onmogelijk is, zag hij zich genoodzaakt om die keuze te maken.

Bart Delaere: “Ik had enorm veel zin om voort te doen in de politiek, maar soms moet je keuzes durven maken. Ik had met N-VA Roeselare de bedoeling om de komende zes jaar mee te besturen en het beleid mee te bepalen. Met een jong en dynamisch team wilden we dingen veranderen en onze stad vers bloed geven. Dat is helaas niet gelukt. N-VA maakt weer deel uit van de oppositie en dat zet aan tot nadenken en tot het bekijken van alle kansen. Ik vroeg me af: Wat wil je zelf bereiken in de komende jaren? Waar kan je structureel iets veranderen? Ik heb nooit de ambitie gehad om buiten Roeselare te gaan binnen het politieke bedrijf. Ik ben iemand die graag een meerwaarde ziet wanneer ik me voor iets inzet. Het is dan ook nooit de bedoeling geweest om een mandaat op te nemen van zodra ik het gevoel had dat ik met dit mandaat geen meerwaarde kon bieden. Vanuit de oppositie wordt dat uiteraard weer heel moeilijk. In het bedrijfsleven daarentegen zie ik de komende jaren veel meer uitdagingen, die mij dat noodzakelijke gevoel wel zullen geven. Ik heb evenwel alle vertrouwen in mijn vervanger, Bart De Meulenaer. Hij was al  lid van de gemeenteraad en hij zet zich in voor álle inwoners van de stad. Bart is een echte vriend geworden en ik weet dat hij die taak samen met de andere mandatarissen met veel inzet zal vervullen.”

Het voorzitterschap van N-VA Roeselare wordt ad interim overgedragen aan Chris Deneir, die ondervoorzitter was.

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is