Roeselare gaat elektrisch (vervolg)

Op 30 mei 2012

De kogel is door de kerk en de werken zijn begonnen.  De locaties van de twee oplaadpalen liggen vast.  Elektrische Voertuigen in Actie of kortweg EVA zal op 15 juni twee laadpalen openen in Roeselare.  Er zijn al palen actief in andere steden.  Het was de bedoeling om deze te spreiden zodat elektrische wagens van laadpaal naar laadpaal kunnen rijden en er dus een groter bereik is door de spreiding.  In Roeselare komen deze echter heel dicht bij elkaar.  De ene komt op de Beuterblomme aan de Botermarkt en de andere op het De Coninckplein aan de kant van de H. Consciencestraat.

Op de Beuterblomme komt er een laadpaal voor wagens en fietsen.  Aan het De Coninckplein enkel voor wagens omdat men vindt dat het voor fietsen het niet interessant is.  Vreemd aangezien onze burgemeester zegt dat we het fietsgebruik moeten promoten.

Was het dan niet handig geweest om een deftige fietsstalling op de parkings te voorzien zodat het voor fietsers juist wel interessant wordt om er hun fiets achter te laten?  Hopelijk voorziet men laadpunten voor de fietsers bij de nieuwe fietsstallingen aan het station.

Binnenkort ziet u ongetwijfeld in uw krant de burgemeester en de schepen van mobiliteit op de foto met een laadpaal.  Het onderschrift zal ongetwijfeld zijn dat het een verwezenlijking is van de stad om het milieuvriendelijk elektrisch auto- en fietsverkeer te promoten.
Helaas is het dus niet zo.

 
Filiep Manhaeve
bernhard.demuynck [at] n-va.be
foto Filiep

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is