RESPECT VOOR ONROEREND ERFGOED, SLACHTOFFERS EN NABESTAANDEN…

Op 30 november 2014

Naar aanleiding van de herdenking "100 jaar Eerste Wereldoorlog" werden en worden in onze stad tal van activiteiten georganiseerd. Ook de stad organiseert en participeert in dit kader en heeft hiervoor de nodige financiële middelen veil.

Kleine schoonheidsfout in deze is ons inziens de toestand van een aantal stille herinneringen aan dit verleden, namelijk de herdenkingsmonumenten voor de slachtoffers.

Op de staat van het monument in Beveren valt weinig aan te merken. Deze in Roeselare en Rumbeke verdienen o.i. een dringende poetsbeurt. Het slechts is het gesteld met de herdenkingssteen in Oekene. Deze heeft dringend nood aan een ware restauratiebeurt.

In het licht van de huidige herdenkingsgolf vinden wij het opportuun hier niet lang mee te wachten, daarom voegden wij volgend punt toe aan de agenda van de gemeenteraad van 24/11/2014 :

"De gemeenteraad bijeen in zitting van 24 november 2014 geeft haar goedkeuring om spoedig over te gaan tot reiniging en restauratie van de herdenkingsmonumenten oorlogsslachtoffers 1914-1918/1940-1945 op haar grondgebied, waar nodig."

Dit punt werd goedgekeurd en de situatie in Oekene zal prioritair worden aangepakt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is