Persbericht nav de brief aan alle personeelsleden van de Stad Roeselare

Op 11 oktober 2012

Een gunstige wind bracht een brief uitgaande van CD&V burgemeester Luc Martens  tot bij ons (zie kopie brief hieronder).

Het betreft een brief uitgaande van de burgemeester, gericht aan de personeelsleden van de stad.

De burgemeester schrijft de brief naar eigen zeggen om de beweringen van andere partijen te counteren inzake het personeelsbeleid van de stad.

In de aanhef stelt de burgemeester dat hij geaarzeld heeft om de brief te schrijven.
N-VA Roeselare meent dat de burgemeester misschien beter wat langer had geaarzeld en de brief niet had moeten versturen en dit om volgende redenen:

  • Door zich als burgemeester te richten tot het personeel, specifiek met politieke doeleinden, vermengt de burgemeester twee functies die hij op heden bekleedt, namelijk burgemeester en lijsttrekker van de CD&V.  N-VA Roeselare vindt een dergelijke manier van handelen ongepast.
  • Bovendien geeft de burgemeester ook een vertekend en verkeerd beeld van de visie van andere partijen op het personeelsbeleid, zonder dat andere partijen via hetzelfde kanaal (personeelslijst stadspersoneel) kunnen reageren.
  • Ten derde, en misschien wel het belangrijkste, schept de burgemeester met de teneur van de brief een volkomen onterechte en ongepaste sfeer van bangmakerij ten aanzien van het personeel.
    De laatste zin is veelzeggend:
    “Zoveel is duidelijk, er is nog veel werk aan de winkel. We hebben al veel gedaan, maar er is nog veel te doen. Maar ik kan dat maar als ik op jullie stem en steun kan rekenen.”
    De burgemeester zegt eigenlijk in bedekte termen  zoveel als: ’geef mij uw stem in het belang van je eigen job.’

Voor N-VA Roeselare kan dit niet door de beugel.  Nogmaals moet de N-VA herhalen dat deze stijl van aan politiek doen en van campagne voeren niet de hare is.

De kracht van verandering is niet alleen een slogan, gesteund door
een sterk inhoudelijk programma, maar staat ook voor een correcte , fatsoenlijke en
ondubbelzinnige manier van aan politiek doen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is