N-VA kaart verkeersveiligheid in Beitem aan

Op 14 februari 2011

Reeds lang maken de buurtbewoners zich zorgen over de overdreven snelheid in de Kortewagenstraat.  En terecht! Bijna 1 op 8 rijdt er te snel. De bevoegde schepen beloofde naar een oplossing te zoeken in de commissie mobiliteit. Alleen… die commissie werd al maanden niet meer samengeroepen.

Bestuurslid Arne Beyens uitte reeds maanden terug zijn bezorgdheid over de snelheid in de Kortewagenstraat.  Daarop richtte raadslid Fredrik Declercq zich meteen tot schepen van mobiliteit Henk Kindt.  Deze verzekerde dit ter sprake te brengen in de commissie mobiliteit. Maar aangezien deze commissie al maanden niet meer werd bijeengeroepen, vroeg Frederik dan maar uitleg op de raadszitting van vorige december 2010.  En wat blijkt, in de periode van 1 juni tot 1 oktober vorig jaar werden in de Kortwagenstraat 18 snelheidscontroles, goed voor 2.382 gecontroleerde voertuigen.  Het resultaat waren 252 onmiddellijke inningen en 32 PV’s.  Dat betekent dat maar liefs 12% te snel reed.

Controles zijn vanzelfsprekend een goede zaak, maar de Kortwagenstraat mag geen plaats zijn om gemakkelijk boetes uit te schrijven en de kas te vullen.  De N-VA dringt hard aan snel structurele maatregelen te nemen.  Ondertussen werd de Kortewagenstraatwel al opgenomen in het snelheidsplan dat zal besproken worden in de commissie mobiliteit.  Als die nog eens bijeengeroepen wordt!

Arne Beyens en Frederik Declercq: “Er zijn dringend maatregelen nodig om de snelheid te beperken bij het binnen rijden van de bebouwde kom van Beitem via de Kortewagenstraat.’

Arne en Frederik in Kortewagenstraat

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is