Kachtemsestraat wil sluipverkeer weg. Actiegroep pleit voor het afsluiten van de straat.

Op 14 december 2011

De bewoners van de Kachtemsestraat zijn het sluipverkeer in hun straat richting autosnelweg beu. Ze pleiten voor een doodlopende straat. ‘Er zijn genoeg alternatieven', klinkt het. (Nieuwsblad woendag 14/02/2011)

Maandag 12 december was er een vergadering met de bewoners van de Kachtemsestraat en onze schepen van mobiliteit.  Men was al een jaar aan het wachten op deze vergadering.  De actiegroep had zijn huiswerk gemaakt en bood de schepen verschillende mogelijkheden om te vermijden dat er sluipverkeer door hun straat en wijk rijdt.  De schepen was blijkbaar minder goed in huiswerk maken want het enige wat hij kon zeggen was "We gaan binnenkort een mobiele snelheidsmeter met een voertuigenteller plaatsen.  Dan zullen we meer zicht hebben op de situatie."  Alweer een prachtig staaltje van uitstelgedrag. 

Akkoord: "Meten is weten", maar laat ons hopen dat 'binnenkort' dit keer minder is dan een jaar. De bewoners hebben lang genoeg gewacht op een reactie.  Of wacht men tot na de volgende verkiezingen?

N-VA Roeselare vindt het idee van de bewoners om de middenberm af te sluiten op de Mandellaan een heel goed idee.  Het kost bijna niets en de impact is heel groot.  Waarom wordt er geen werk gemaakt van een proefopstelling?

Proficiat aan de bewoners om actief mee te werken aan het beleid.  We kunnen dit enkel maar aanmoedigen want de enigen die weten wat overlast betekent, zijn de bewoners zelf. Jammergenoeg ziet het stadsbestuur dit niet in.

Filiep Manhaeve

foto Filiep

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is