Jong N-VA Roeselare

Op 12 maart 2015

Wie zijn we?

Jong N-VA Roeselare verenigt de Vlaams- en republikeins denkende jongeren uit Roeselare en haar deelgemeenten, nl. Beveren, Rumbeke, Oekene en Beitem. Iedereen tussen 16 en 31 jaar met een interesse voor politiek en een Vlaamse reflex is welkom bij ons. Elke maand komen we bijeen om acties en activiteiten te plannen..
Jong N-VA Roeselare werd opgericht op 8 december 2012, onder goedkeurend oog
van peter Koen Vander Stichele en meter Mieke Van Hootegem.

Gemeente- en OCMW-raad

Op 14 oktober zette de N-VA in Roeselare een prachtig resultaat neer en behaalde hierdoor twaalf zetels in de gemeenteraad. Tussen onze gemeenteraadsleden van N-VA bevinden zich ook drie jonge leeuwen, namelijk Justine Pillaert, Lien Vuylsteke en Maxim Deweerdt.
Ook in de OCMW-raad vinden we één van onze leden terug, Arne Beyens, voormalige jongerenverantwoordelijke van N-VA Roeselare en de bezieler van Jong N-VA Roeselare.

Activiteiten

Regelmatig organiseert Jong N-VA Roeselare een activiteit om politiek of een deelaspect er van dichter bij de mensen te brengen. Zo hebben we bijvoorbeeld Kristof Pillaert gehad die een boeiende lezing bracht over communicatie in de politiek.
We hebben ook de Roeselaarse jeugd getrakteerd op een gratis vat bier in verschillende jeugdcafés. Zo trachtten we nog meer na te gaan wat er leeft onder de jeugd en brengen we het debat dichter bij hun deur.
Niet alle activiteiten zijn echter politiek getint. Zo gingen we als groep ook al eens bowlen en deden we een barbecue om de zomer goed in te zetten.

Acties.

Jong N-VA Roeselare blijft natuurlijk vooral een politieke organisatie. Uiteraard
volgen we dan ook het politieke reilen en zeilen in Roeselare.
Wanneer er zaken zijn waar we onze eigen mening over hebben of als er problemen zijn
die we wensen aan te kaarten, doen we dat via een ludieke en gepaste actie.

Voorzitter Jong N-VA Roeselare
Maxim Deweerdt

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is