100% is niet altijd 100% voor het Roeselaarse bestuur van CD&V, sp.a en Groen

Op 13 december 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

In april 2015 verklaarde schepen Griet Coppé nog dat er 100% zekerheid was dat de Zeger Malfaitstraat doorgetrokken zou worden. We zijn een half jaar verder en de bewering is blijkbaar al achterhaald. Het stadsbestuur heeft immers zelf de oorspronkelijke bouwaanvraag  ingetrokken…

Op de gemeenteraad van november 2015 stelde gemeenteraadslid Filiep Manhaeve enkele bijzonder eenvoudige vragen aan de schepen: "Waarom werd de bouwaanvraag ingetrokken? Zal de stad alternatieven voorstellen?"

De schepen wou op die vragen niet antwoorden. Ze verschool zich achter holle uitspraken en bleef maar om de zaak heen draaien. Ze beweerde o.a. dat het agendapunt van de vergadering maar over enkele onteigeningen ging, en niet over het technisch dossier van de wegenwerken. Dat zou er pas in december 2015 (en allicht later) komen. En dat er ook geen bouwvergunning nodig was, aangezien het over het vernieuwen van een bestaande weg gaat.

Hoe zit het nu werkelijk? Hebben de bezorgde inwoners van de betrokken straten geen recht op een duidelijke stand van zaken? Of valt het moeilijk om toe te geven dat er in dit dossier al te duidelijk fouten werden gemaakt?

Die zogenaamde 100% zekerheid van april 2015 blijkt vandaag al heel wat minder zeker. Blijkbaar werd er al overlegd met het stadsbestuur van Izegem om een andere aanpak uit te werken.

Dat schepen Coppé nog niet wil communiceren over die toekomstplannen betekent allicht dat ze voor de volle 100% zeker wil zijn over die zogenaamde 100% zekerheid van vroeger die maar al te duidelijk onzeker was...

Filiep Manhaeve

Gemeenteraadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is