Bijzonder grote investering van VDAB in Roeselare moet zorgen voor nog grotere interactie met partners

Op 12 juli 2017

Dankzij de Vlaamse Regering en Philippe Muyters (N-VA) Vlaams minister van Werk, zal Roeselare tegen 2022 over een ‘Mastercampus VDAB’ beschikken aan de afrit Roeselare Haven.

In deze Mastercampus brengt VDAB al zijn opleidingen samen, zodat de dienst een grotere doelgroep nog efficiënter kan begeleiden, met extra aandacht voor de technologische vaardigheden van de toekomst. Het project kost 61,7 miljoen euro, gespreid over de jaren 2018-2022. Hiermee worden zowel de aankoop van de gronden als van de bouw gedekt. In 2018 zullen de gronden gekocht worden en in 2020 zal gestart worden met de bouw. De nieuwe Mastercampus bevindt zich op Roeselare Haven Zuid, langs de E403, aan afrit Roeselare Haven.

Wij zijn met N-VA Roeselare heel tevreden met deze beslissing. De keuze voor Roeselare vormt ook een echt opportuniteit voor de provincie, want hier in het Zuiden van de provincie kennen we een sterke stijging van het aantal vacatures.

De VDAB kiest steeds meer voor het concept van mastercampussen, grote campussen waar de verschillende onderdelen van de dienstverlening zijn samengebracht. Hierdoor ontstaat er interactie met verschillende partners zoals het secundair en hoger onderwijs, Syntra, private opleidingsinitiatieven en bedrijven.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is