BEZOEK aan het EUROPEES PARLEMENT in STRAATSBURG op 6 en 7 februari 2024. VERSLAG.  

Op 7 februari 2024

Naar aanleiding van de geanimeerde gespreksavond van Europarlementslid Assita Kanko op 26 oktober 2023 bij onze Roeselaarse N-VA-afdeling in zaal Komedie van De Spil volgde een uitnodiging. We kregen de kans om haar te ontmoeten in het Europees Parlement in Straatsburg. Gemeenteraadslid Siska Rommel nam het initiatief en organiseerde feilloos een tweedaagse.

 

We kregen in Straatsburg een inleiding in verband met de werking van het Europees Parlement en een rondleiding. We namen deel aan de plenaire zitting (waar de Roemeense president een toespraak hield) en tot slot hadden een persoonlijke ontmoeting met mevrouw Assita Kanko. Zij is een gedreven politica, vicevoorzitter van de ECR-fractie van het Europees Parlement, kandidaat-burgemeester in Vilvoorde, vrouwenactiviste en schrijfster (van o.a. het boek “Zoeken naar vrijheid”).

 

Onze N-VA-vriendengroep kan terugblikken op twee fantastische dagen. We kregen inzicht in hoe de Europese besluitvorming werkt, wat er aan het stemmen van wetten voorafgaat en hoe men moet lobbyen om resoluties in het Parlement goedgekeurd te krijgen. Laat dit nu net de kwaliteit van Assita Kanko zijn. Haar inzicht, onderhandelingstalent en daadkracht dwingen veel respect en gezag af bij haar collega’s. Ze verdient dan ook jullie stem bij de Europese verkiezingen van 9 juni. Zo kan ze zich blijven inzetten om onze veiligheid en onze Westerse normen en waarden te beschermen. (Lut Vanbrussel)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is