N-VA wil Krottegem opwaarderen - Het Laatste Nieuws

Op 24 april 2017

Oppositiepartij N-VA heeft een plan met 25 actiepunten klaar waarmee het Krottegem wil opwaarderen. "De meerderheid heeft de voorbije jaren vooral geïnvesteerd in kippen", zegt voorzitter Bart Delaere, verwijzend naar het project 'Kippegem'. "Het is tijd dat Krottegem de aandacht krijgt dat het verdient."

De meest opmerkelijke voorstellen zijn de oprichting van een Autonoom Gemeentebedrijf en de verhuis van de moskee. "Met een AGB zouden we strategische panden kunnen opkopen met het stadsbestuur om ze dan te renoveren en de woonkwaliteit te verbeteren", meent Brecht Vermeulen (N-VA). "Zo kunnen we initiatieven stimuleren vanuit de privésector, waar nu nog te vaak geaarzeld wordt om die eerste stap te zetten."

Nog opmerkelijk is dat N-VA pleit voor een verhuis van de moskee. "We zijn niet tegen de moskee, maar de Spinnersstraat is niet de juiste locatie omdat er niet genoeg parkeerplaats is. Er zijn andere plaatsen in Roeselare waar minder parkeeroverlast zou zijn 's vrijdags."

Qua mobiliteit wil de partij komaf maken met de 'knip' aan het station, terwijl er volgens N-VA ook een fietserstunnel tussen de Leen- en Spanjestraat moet komen, waardoor de Trakelweg weer open kan voor het autoverkeer aan de Kop van de Vaart. Wat het thema veiligheid betreft, wil N-VA nultolerantie voor drugshandel en een strengere controle op verblijfsstatuten en domiciliefraude. 

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-roeselare/n-va-wil-krottegem-opwaarderen-a3140563/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is