Knippen we of knippen we niet?

Op 17 mei 2017

N-VA Roeselare heeft vele vragen bij het ondoordachte en al te snel “knippen” van straten op het Roeselaarse grondgebied door het huidige stadsbestuur.

Frederik Declercq (gemeenteraadslid voor N-VA):"Door te knippen worden problemen meestal verlegd. De oorzaken van sluipverkeer dienen eerst en vooral te worden aangepakt, daarna geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd met een eventuele knip als ultieme ingreep..."

Op de gemeenteraad van april 2017 werd o.a. het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Kaasterstraat besproken. Het RUP komt er n.a.v. de komst van een garage van Top Motors en een nieuw aan te leggen KMO-zone met bijhorende ontsluiting via de ring. 

Binnen het RUP is er ook sprake van een knip op de Maria's Lindestraat. Bewoners van de Kaasterstraat, die het vele sluipverkeer terecht grondig beu zijn, zijn hier vragende partij. Als N-VA hebben wij alle begrip voor deze vraag. Er is van onze kant evenwel de vrees dat bepaalde verkeersstromen zich zullen verleggen naar o.a. de Koestraat, die daar momenteel helemaal niet voor geschikt is...

Wij pleiten er dan ook voor om in eerste instantie de oorzaken van sluipverkeer aan te pakken. Dat betekent: zorgen voor een vlottere doorgang van het verkeer op het kruispunt van de Moorseelsesteenweg en de Ring.

Frederik Declercq

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is