Alweer een nieuwe directeur bij het Zorgbedrijf!

Op 9 maart 2017, over deze onderwerpen: OCMW

Tijdens de bijeenkomst van de Raad van Bestuur van het Roeselaarse Zorgbedrijf op 22 februari 2017 keurde de meerderheid het nieuwe organigram van het Zorgbedrijf goed. Deze goedkeuring zorgt ervoor dat er een Directeur Zorg aangesteld kan worden onder de leiding van de algemeen directeur. N-VA Roeselare heeft zich met reden onthouden.

De Directeur Zorg is verantwoordelijk voor het Departement Zorg binnen het Zorgbedrijf, met z’n 3 pijlers : kindzorg, thuiszorg en de woonzorgcentra.Thuiszorg en woonzorgcentra staan op hun beurt onder leiding van een directeur, die ook nog eens ondersteund wordt door een adjunct-directeur…

De Directeur Zorg zal zitting hebben in het directiecomité. Dit comité zal minder leden tellen aangezien vroeger alle directieleden uit het Departement Zorg lid waren. Dat is niet meer het geval en dat moet  normaliter de efficiëntie ten goede komen.

N-VA Roeselare is voorstander van een efficiëntere werking van het Zorgbedrijf..

We hebben ons onthouden op grond van deze motieven:

  • N-VA Roeselare vindt dat de coördinatie en sturing van het Departement Zorg rechtstreeks toekomt aan de algemeen directeur.
  • Er zijn binnen het Zorgbedrijf voldoende directieniveaus en verantwoordelijke functies. Een extra-niveau zorgt opnieuw voor meer afstand tussen de top en de basis. N-VA Roeselare is voorstander van een vlakker organigram met een kleine afstand tussen de directie en de werkvloer.

Arne Beyens en Georges Decoene

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is