513.000 euro transformatiesteun voor Voeders Ostyn

Op 25 april 2017

Op voorstel van Vlaams Minister Philippe Muyters besliste de Vlaamse Regering vandaag om 513.000 euro strategische transformatiesteun toe te kennen aan Voeders Ostyn NV te Roeselare. Het bedrijf wil een totale investering doen van 5 miljoen euro om zich op korte termijn om te vormen van een lokale nichespeler naar een internationaal concurrentieel veevoederbedrijf.

N-VA Roeselare juicht die investering toe en is bijzonder tevreden met de toegekende strategische transformatiesteun door de Vlaamse Regering.  Volksvertegenwoordiger Brecht Vermeulen : “Het Kanaal Roeselare-Ooigem is bijzonder belangrijk voor veel grote bedrijven die in Roeselare gevestigd zijn. Historisch zitten daar veel veevoederbedrijven en leveranciers voor bouwbedrijven. Dat deze bedrijven zelf verder innoveren en investeren op hun vestiging aan het Kanaal juichen wij toe.  En dat een Roeselaars bedrijf een internationale groeistrategie opzet, is een zoveelste bewijs van de ondernemersdynamiek waarvoor onze stad en onze streek gekend is”.

Voeders Ostyn NV is een middelgroot familiaal bedrijf, dat in 1959 werd opgericht en zich toespitst op de productie van meelvoeders voor zelfstandige varkenskwekers. Het bedrijf ondersteunt haar (voornamelijk lokale) klanten individueel met aangepaste voederformules voor zeugen, biggen en vleesvarkens. 

Voeders Ostyn zal ruim 5 miljoen euro investeren in een productietoren met nieuwe machines, installaties, uitrusting en ICT-infrastructuur dat niet alleen het huidige productieproces van meelvoeders grondig zal vernieuwen en rationaliseren maar bovendien ook de productie van korrelvoeders en de diversificatie naar andere voedermarkten zal mogelijk maken. Resultaten van wetenschappelijk onderzoek van het ILVO en UGent stimuleren de varkenskwekers om (gedeeltelijk) over te schakelen op korrelvoeding.  Met de investering kan Voeders Ostyn inspelen op deze tendens.  Maar ook andere markten (geiten, pluimvee, wild,..) komen in het vizier. De grote strategische transformatie bestaat erin de grotendeels aanbodgerichte werkwijze in te ruilen voor meer aandacht voor de specifieke vragen van de klanten.

Op vlak van opleiding zal Voeders Ostyn een inspanning leveren van ruim 500.000 euro om het kennisniveau en de vaardigheden van alle medewerkers op te krikken, zodat iedereen in het bedrijf voldoende gewapend is om de transformatie mee te helpen realiseren.

De investering zal dus nieuwe producten en nieuwe markten doen ontwikkelen, de omzet doen groeien, de concurrentiële positie verstevigen en de werkgelegenheid consolideren.

Contact : Brecht Vermeulen  brecht.vermeulen [at] n-va.be  mobiel 0475 246120

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is